Ad Vermeulen onderscheiden

Ad Vermeulen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens de nationale lintjesregen van 2017 is een afvaardiging van het districtsbestuur aanwezig geweest bij de uitreiking van deze onderscheiding aan Ad Vermeulen, waartoe het districtsbestuur voordracht heeft gedaan.

Ad heeft zich ingezet op vele fronten. Hij groeide uit tot een gewaardeerd bestuurder, was ruim zes jaar districtsvoorzitter en groeide als arbiter door tot het allerhoogst bereikbare in dit 'vak'. Hij werd een icoon in reglementenkennis, leidde o.a. in geheel het land honderden arbiters op en was 25 jaar lang columnist en vraagbaak in arbitrage- en reglementenzaken in het maandblad 'BiljartTotaal'.

Vanwege al zijn verdienste voor de biljartsport heeft hij al verschillende onderscheidingen en eretitels gekregen en werd hij tijdens deze lintjesregen geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"En dit is de mooiste van allemaal, ik ben helemaal overdonderd. Ik hang het lintje in mijn kast, tussen alle biljartprijzen.", aldus een zichtbaar geroerde Ad Vermeulen.

Ad Vermeulen gehuldigd

In de najaarsvergadering van het district 'Stedendriehoek' is aan erelid Ad Vermeulen de oorkonde uitgereikt voor zijn 50-jarige lidmaatschap van de KNBB. De oorkonde werd hem overhandigd door Gerrit van de Put, die op verzoek van het districtsbestuur namens het hoofdbestuur acte de présence gaf.

De 81-jarige Vermeulen, die op 14-jarige leeftijd bij een Amsterdamse jeugdvereniging voor het eerst een keu beet pakte heeft sindsdien dit spelattribuut nooit meer in de steek gelaten. In 1965 kwam Ad met zijn gezin in Apeldoorn wonen en werd hij op 1 augustus dat jaar lid van de KNBB-vereniging 'Apeldoornse Boys'. Hier maakte hij kennis met biljarten op hoger niveau, waardoor zijn interesse in het spel aanwakkerde en hij uitgroeide tot een gedreven biljarter.
Na 12 jaar Apeldoornse Boys verplaatste hij zijn praktijkpassie naar b.v. Centraal Beheer, dat toen met Herman Bloemzaad en Dick Konijnenberg een volwaardig C1-team kon inschrijven in de hoogste klasse van de landscompetitie. Inmiddels verhuisd naar Vaassen lukte het b.v. T.O.G. uit Epe hem met hetzelfde doel binnen te halen. Maar dit C1-team was vanwege overlijden van een teamlid slechts een kort bestaan toegemeten. In 1990 kwam de Vaassense b.v. 't Centrum in beeld, waar hij al zijn kwaliteiten tentoon kon spreiden.