E.H.B.C. Landskampioen

E.H.B.C. 1 is tijdens de landsfinale 2016-2017 als 1e geëindigd en is dus Nederlands Kampioen Teams C2.

teamfoto

Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Info over de landsfinale is te vinden op de site van Carambole (klik hier)

website

Foutmeldingen op website.

Door een aanpassing van de serversoftware wordt de site niet goed meer weergegeven. Dit geldt ook voor onze andere sites.

De prioriteit ligt nu op het werkend maken van de beheersites.

De publieke website zal binnenkort offline gaan waarna een nieuwe lege site wordt opgezet welke beter geschikt is voor mobiele apparaten.

Voor aanvang nieuwe seizoen zullen alle sites weer optimaal fungeren.

Gewestelijke winst

Onderstaande teams hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen Teams

Plaatsing teams voor nationale finales 23, 24 of 25 juni 2017

Klasse Team Locatie datum Organisatie stand bp stand kvc
B1 de Hoek 1 Sportcomplex
Merwestein

Merweplein 1
Nieuwegein
tel: 030-6004260
zaterdag KVC stand stand
   
C2 E.H.B.C. 1 vrijdag KVC stand
   
C3 Deventer '83 3 zondag KVC stand

Uitspraak DSC 20-04-2017

Door de DSC zijn 2 zaken behandeld, waarin uitspraak is gedaan. In de bijlage de samenvatting van de uitspraken van beide zaken. Dit bericht zal 4 maanden worden gepubliceerd, waarna de uitspraken elders op de site zullen worden gepubliceerd.

Rookbeleid

Het districtsbestuur heeft niet de mogelijkheid om locatiehouders de wet voor te schrijven of om deze af te dwingen. Er bestaat echter een tabakswet waarin opgenomen een rookverbod, zonder uitzonderingen, voor openbare ruimtes, werkplekken en horeca. Om niet-rokers tegemoet te komen waren voor de competitie en de persoonlijke kampioenschappen al afspraken gemaakt.

Het districtsbestuur heeft onderstaand besloten en openbaar gemaakt op de najaarsvergadering van 28 november 2014. Onderstaande is, ter verduidelijking, aangepast op 1 mei 2017.

 • Persoonlijke kampioenschappen
  • Voorwedstrijden worden alleen gespeeld in rookvrije ruimtes.
  • Finales worden alleen gespeeld in rookvrije ruimtes.
 • Competitie
  • Speelt een team in een ruimte waar wordt gerookt tijdens de wedstrijd, dan neemt betreffende teamleider tijdig (bij voorkeur minimaal een week van te voren) contact op met de teamleider van het bezoekende team.
   Het kan zijn dat in de locatie gerookt mag worden zonder dat de biljartvereniging hier stem in heeft; men mag niet aannemen dat het bezoekende team hier kennis van heeft.
  • Heeft het bezoekende team bezwaar tegen het roken, dan dient het thuisspelende team te zorgen dat rookvrij gespeeld kan worden.
   Het thuisspelende team zou bijvoorbeeld kunnen uitwijken naar een andere locatie waarbij het thuisspelende team bepaald welke locatie dit zal zijn.
  • Kan het thuisspelende team niet garanderen dat de wedstrijd rookvrij kan worden gespeeld en kan niet worden uitgeweken naar een andere locatie, dan mag de wedstrijd, na overleg met de wedstrijdleider, ook worden gespeeld in de locatie van het bezoekende team.
  • Komt het uitspelende team, maar kan er niet worden gespeeld in een rookvrije ruimte terwijl dit wel is toegezegd na contact, dan is het bezoekende team niet verplicht te spelen.
   Het bezoekende team dient direct contact op te nemen met de wedstrijdleider.
  • Wordt de wedstrijd niet gespeeld, zal deze door de wedstrijdleider opnieuw worden ingepland in de locatie van het uitspelende team.
  • Tevens krijgt het thuisspelende team een puntenaftrek waarvan de hoogte is bepaald op 50% van het maximaal te behalen puntenaantal zonder bonussen.
 • Het bestuur heeft besloten dat een ruimte rookvrij is, indien in de ruimte vanaf 1 uur voor de wedstrijd tot en met een half uur na de wedstrijd niet is/wordt gerookt. De ruimte dient tevens voldoende te zijn geventileerd om eventueel rondhangende rook te verwijderen.
 • Het bestuur geeft er de voorkeur aan dat voor het bereiken van de rookvrije ruimte geen doorgang vereist is door een ruimte waar wel wordt gerookt.

PK Dagbiljarten afgerond

L.S.

Hier de laatste uitslag van het seizoen 2016-2017 van de persoonlijke kampioenschappen (zie site).
Totaal hebben 179 spelers deelgenomen aan de diverse kampioenschappen.
Binnenkort ontvangen jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering op 22 mei bij Orderbos te Apeldoorn.

Bart Schoneveld

Ad Vermeulen onderscheiden

Ad Vermeulen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens de nationale lintjesregen van 2017 is een afvaardiging van het districtsbestuur aanwezig geweest bij de uitreiking van deze onderscheiding aan Ad Vermeulen, waartoe het districtsbestuur voordracht heeft gedaan.

Ad heeft zich ingezet op vele fronten. Hij groeide uit tot een gewaardeerd bestuurder, was ruim zes jaar districtsvoorzitter en groeide als arbiter door tot het allerhoogst bereikbare in dit 'vak'. Hij werd een icoon in reglementenkennis, leidde o.a. in geheel het land honderden arbiters op en was 25 jaar lang columnist en vraagbaak in arbitrage- en reglementenzaken in het maandblad 'BiljartTotaal'.

Vanwege al zijn verdienste voor de biljartsport heeft hij al verschillende onderscheidingen en eretitels gekregen en werd hij tijdens deze lintjesregen geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"En dit is de mooiste van allemaal, ik ben helemaal overdonderd. Ik hang het lintje in mijn kast, tussen alle biljartprijzen.", aldus een zichtbaar geroerde Ad Vermeulen.

Fasna 1 uit competitie

Fasna 1, uitkomend in de R3A, heeft zich per direct teruggetrokken uit de competitie.
Alle nog te spelen wedstrijden van dit team komen te vervallen.